„Академия Градът“ 2018: Регистрирайте проектите си сега!

 

Активната регистрация за четирите конкурса, за студенти и млади архитекти и инженери до 35 годишна възраст,  в рамките на „Академия Градът“,  вече е в ход.


условия

Право да участват в „Академия Градът“ имат български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Приемат се индивидуални и екипни проекти, като всеки участник или група от участници могат да подадат от 1 до 5 проекта в една или повече категории.

Участниците инженери могат да подават своите проекти в категориите „Градска среда и инфраструктура“ и „Сгради и Вътрешни пространства“, като е необходимо да подадат своя снимка и кратко представяне на себе си, тема на дипломната/курсовата си работа, както и кратко резюме на задачата и концепцията на разработката.

Целта на конкурса е да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да представят идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда и различни по функции решения за сгради и оригинални вътрешни пространства.

Конкурсите са четири и са разделени по теми - категория „Градска среда и инфраструктура”,  категория „Сгради и Вътрешни пространства” и категория „Културно-историческо наследство”.

Четвъртата категория е разработена съвместно с КООП, като при нея могат да бъдат спечелени и най-много награди. Категорията е формулирана така: „Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти“.


Наградите в специалната четвърта категория са следните:
 

→ Първа награда - 1000 лева

→ Втора награда - 500 лева

→ Лятна или зимна ваканция за двама в кооперативен хотелски комплекс, собственост на Централен кооперативен съюз – България

→ Клиентска карта за пазаруване с отстъпка в магазините от търговска верига КООП

→ Включване в стажантска програма на КООП

 

За всички останали категории са предвидени първа и втора награда от съответно 1000 и 500 лв.


Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти и инженери и представители на водещите компании в сектора. Критериите за оценяване са: иновативност, реализуемост, социално значение и презентация.


Крайният срок за регистрация на идейни проекти в четирите конкурса на Академия Градът е

14 юни 2018 г.

Изложба на участниците и официална церемония по награждаване на победителите - 12 юли 2018 г.


Участитето в конкурса е напълно безплатно, а регистрацията става онлайн тук